Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

SFO Lærkeskolen,  DGI certificeret idræts SFO

På Lærkeskolen arbejder vi hver eneste dag med at skabe trygge og udviklende læringsmiljøer, som udvikler børnenes personlige, sociale og faglige kompetencer. Vi støtter børnene i deres trivsel både i skolen og SFO’en - Vi møder børnene med en pædagogisk tilgang ud fra Low Arousal.

På SFO Lærkeskolen er vores mål, at;

  • skabe stærke inkluderende børnefællesskaber på tværs af årgange

  • skabe større respekt og forståelse for hinandens forskelligheder og deltagelsesmuligheder 

  • bevægelse som en naturlig og integreret del af vores hverdag

  • en hverdag hvor børn og voksne trives og glædes i bevægelse

For os er kropslig dannelse en vigtig del af vores personlige, sociale og fysiske udvikling og vores mål er, at vi gennem leg og bevægelse er med til at;

  • motivere børn til mere bevægelse

  • styrke børnenes trivsel i sociale fællesskaber  

  • udvikle børnenes motoriske færdigheder

Børnenes stemme

I SFO’en arbejder vi med at styrke børnene medbestemmelse og indflydelse på egen hverdag. En gang om måneden mødes børnerådsrepræsentanter og pædagoger i SFO-børnerådet – på møderne tales om, hvordan børnene oplever SFO’en, hvilke aktiviteter de kunne tænke sig, forslag til eftermiddagsmåltider i caféen, indkøb af legetøj, ferieaktiviteter og meget andet. 

SFO-børnerådet består af 1 repræsentant fra hver klasse, 1 suppleant og 2 pædagoger. 

SFO-børnerådet har sin egen Idépostkasse hængende ved infotavlen i SFO.

Klassepædagog

Til hver klasse er tilknyttet en klassepædagog – klassepædagogen deltager i forældremøder, skolehjemsamtaler, skoletimer, understøttende undervisning samt har det overordnede ansvar for klassens trivsel i SFO-tiden. Klassepædagogen er jeres primære kontaktperson i forhold til jeres barn. Det vil også være klassepædagogen som sørger for, at hvis der opstår problemer i en klasse at orientere SFO’ens øvrige personale, hvis dette er nødvendigt. 

Forældresamarbejde   

Det er vigtigt for os med et godt og tæt forældresamarbejde – et samarbejde hvor der etableres en åben, ærlig, tryg og udviklende dialog, så forældre og personale sammen kan skabe et godt fundament for børnenes udvikling og trivsel. 

Hver måned udgives en aktivitetsplan på opslagstavlen i AULA, hvor i børn og forældre kan orientere sig, hvad der sker i SFO’en. Aktivitetsplanen kommer til på baggrund af de ønsker og idéer som SFO-børnerådet er kommet med, og vi tilstræber at lave aktivitetsplaner, som appellerer bredt på tværs af alder og køn, for at flest muligt kan deltage i de fællesskaber, som aktiviteter danner rammen om. 

3-4 gange om året udgives SFO-nyhedsbrev ligeledes på opslagstavlen i AULA.

Åbningstider  

På alle skoledage har SFOén åbent fra kl. 6.30 til 7.50 og igen kl. 13.30 til 16.45 mandag, tirsdag, onsdag og fredag, torsdag kl. 13.30-17.00. På skolefridage har vi åbent fra 6.30 til 16.45/17.00 for tilmeldte børn.

Faste undtagelser for dette er følgende dage, hvor SFO’en har lukket:

  • De 3 dage før påske

  • Dagen efter Kr. Himmelfartsdag

  • 24. december

  • Dagene mellem jul og nytår 

  • 31. december

  • Grundlovsdag

Morgenåbning

Morgen-SFO er baseret på, at børnene får en god og rolig start på dagen. Der serveres morgenmad til dem, der ønsker det indtil kl. 7.30. Kl. 7.50 sendes børnene i skole. 

Afkrydsning                     

”Krydserne” er de 2 voksne, som tager telefonen, har det overordnede tilsyn med Aula komme/gå og som har ansvaret for hvilke børn, der skal sendes hjem eller til fritidsaktiviteter.

Personalet har tilsynspligt over for børnene i SFO. Dette betyder bl.a., at når undervisningen er slut, regner vi med, at jeres barn kommer i SFO, medmindre vi har fået anden besked. Husk derfor at give os besked, hvis jeres barn skal gå lige efter skole, skal med et andet barn hjem eller hentes af andre. 

Alle børn skal sige farvel til en krydser, når de hentes eller selv går hjem.

Som forældre kan man i Aula komme/gå lægge faste aftaler ind. Det kan være jeres barn selv skal gå hjem kl. 16 hver dag eller sendes til fodbold i hallen kl. 15 hver onsdag. Vi finder og sender børn 4 gange i timen, kl. hel, halv, kvart i og kvart over.

Vigtigt! Børn som selv skal gå hjem eller sendes til fritidsaktiviteter o.l., er efter afkrydsning i SFO forældrenes ansvar.

Cafe                         

Hver dag mellem kl. 13.45 - 15.30 bliver der serveret et lille let måltid mad for børnene. Inden for dette tidsrum har børnene selv mulighed for at bestemme, hvornår de vil sætte sig og spise.

Børnene deltager på skift i tilberedning af maden, samt servering og oprydning.

Fysiske rammer

SFOén har til huse i skolens blå afdeling - Vi har, 2 store centralrum, café, KREA-værksted, legerum, 3. kl. rum, spillerum hvor børnene har mulighed for stillefordybelse i brætspil, motorikrum, pusterum samt adgang til brug af sportshallen.

SFOén har et stort udeareal med klatre- og legeredskaber, legehuse, multibane og bålplads.

                                                                                                      

Mobilregler i SFO

Når jeres barn er i SFO, skal mobiltelefonen være slukket. Hvis den skal bruges, er det efter aftale med krydseren. Det betyder, at der altid er en medarbejder involveret når barnet bruger mobiltelefonen og derved også er opmærksom på, om der opstår problemer. 

Hvis I skulle få brug for at tale med jeres barn, er I velkommen til at ringe til SFOéns telefon.

Smartwatch sidestilles med mobiltelefoner, dog kan de bæres som ur.